Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>اقتصاد کلان - یک کارشناس اقتصادی حوزه پولی و بانکی می گوید:«جریان خروج سپرده از بانک ها هنوز آغاز نشده است و به نظر می رسد با توجه به فرصتی که بانک مرکزی برای اجرای این برنامه به بانکها داد،آنها توانستند تدابیری برای حفظ سپرده ها بیندیشند.»

آلبرت بغزیان،در گفت وگو با خبرآنلاین، با تاکید بر اینکه در حوزه کنترل سود سپرده بانکی هنوز اتفاق خاصی رخ نداده و بانک ها با استفاده از فرصت ابلاغی بانک مرکزی توانسته اند برای یک سال پیش روی خود آذوقه جمع آوری کنند، تاکید کرد:«شاید بهتر بود این طرح به شکل ضربتی اجرایی می شد نه با اعلام یک فرصت یازده روزه چرا که با ابلاغ این بخشنامه به شکل مذکور بانک ها توانستند تدابیری را برای حفظ سپرده ها با سود بالاتر به مدت یک سال بیندیشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی گفت:«من فکر می کنم نه فقط بانک ها و نهاد ناظر یعنی بانک مرکزی، که حتی مشتریان بانک ها نیز بند دوم این بخشنامه را فراموش کرده اند و تنها بر شق اول آن یعنی کاهش سود سپرده متمرکز شده اند این در حالی است که در بند دوم این بخشنامه تاکید شده است کارمزد تسهیلات بانکی نیز باید به 18 درصد کاهش یابد. »

بغزیان با طرح این پرسش که دو هفته پس از اجرای این بخشنامه باید این سئوال مهم را پاسخ داد که میزان پایبندی بانک ها به بخشنامه ابلاغی چه در حوزه سود سپرده و چه در حوزه تسهیلات چقدر بوده است، ادامه داد:«اگر بانک ها تام و تمام ، همه مفاد بخشنامه را اجرا کنند و قراردادهای جدید سپرده و تسهیلات را با نرخ های جدید منعقد کنند، آن وقت این احتمال می رود که به ورطه زیان بیفتند و همین زیان دهی تهدیدی بر سر راه تداوم اجرای بخشنامه باشد. »

وی در توضیح این مطلب افزود:«سئوال اساسی این است که بانکی که تعهد کرده تا شهریور 1397 سود 22 درصدی و 23 درصدی به سپرده گذار بدهد، چطور می تواند تسهیلات با کارمزد 18درصدی به مشتری پرداخت کند؟ »

این استاد دانشگاه اضافه کرد: «بیم آن می رود بانک هایی که تعهدات این چنینی سنگین داشتند از اجرای بخش دوم بخشنامه یعنی اعطای تسهیلات با کارمزد 18 درصد سر باز بزنند که این اتفاق نوعی نقض غرض است و طبیعی است که هدف اصلی ابلاغ این بخشنامه یعنی کاهش قیمت تمام شده پول برای بخش مولد را نادیده می گیرد. »

او گفت:« انگار مساله اساسی یعنی کارمزد تسهیلات فراموش شده و این بدان معنی است که ما هدف را گم کرده ایم و به حاشیه می پردازیم،اتفاقا درگیری با حاشیه مدتهای طولانی است اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده و لازم است ما بار دیگر اهدافمان از اجرای قوانین و برنامه های اصلاحی و ... را بازخوانی کنیم.»

او در پاسخ به این سئوال که تغییرات اخیر بازارهای موازی سپرده را تا چه حد تحت تاثیر کاهش سود سپرده های بانکی می دانید؟ گفت:« من فکر می کنم هنوز اتفاقی در این بازار رخ نداده است و همان طور که گفتم یافتن بازار جایگزین،از سال آینده در دستور کار سپرده گذاران قرار می گیرد و در نتیجه بازارهای موازی سپرده در سال آینده تغییراتی واقعی را تجربه می کنند.»

بغزیان کاهش سود سپرده های بانکی را ضرورتی انکارناپذیر برای اقتصاد ایران دانست و گفت:«ضروری تر از آن کاهش کارمزد تسهیلات است که امروز دیگر کسی درباره آن صحبت نمی کند و من معتقدم که بانک مرکزی باید دوباره توجه را به این مساله معطوف کند. »

او افزود:«بانک ها با علم کردن بازارهای موازی می خواهند از قانونگذار امتیاز بگیرند در حالی که باید به هر صورت هزینه تولید در ایران کاهش یابد و چاره ای جز این نیست.»

گفتنی است بانک مرکزی در آخرین روز مرداد بانک ها را مکلف کرد از یازدهم شهریور نسبت به کاهش سود سپرده های بلند مدت به 15 درصد و سود سپرده های کوتاه مدت به 10 درصد اقدام کنند . در عین حال کاهش کارمزد تسهیلات به 18 درصد نیز از تکالیفی بود که در قالب بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی بر عهده بانک ها گذاشته شد.

35223

کلید واژه‌ها : نرخ سود بانکی - کاهش اختلاف سود تسهیلات و سپرده بانکی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۶۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن

براساس آمار بانک مرکزی، تاکنون، ۴۶/۲۳ درصد از کل قراردادهای تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن بوده که بیش‌از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت نهضت ملی مسکن این بانک بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، ‬ بررسی آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، حاکی از آن است که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش، کماکان صفر است و از تعداد ۸۶۹ هزار و ۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، ۷۹۳ هزار و ۷۳۲ نفر موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.

در همین راستا، سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.

وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است؛ چنانکه این بانک از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.

حسینی با بیان اینکه بانک مسکن با وجود کمبود منابع مالی، همواره تمامی تلاش خود را برای تحقق تعهدات دولت مردمی و خانه‌دار کردن مردم انجام داده و در این مسیر از منابع داخلی خود نیز بیشترین پرداخت ها را انجام داده است؛ افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله: تکمیل پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شده، احداث پروژه‌های ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانواده‌ها اقدام کرده است.

حسینی افزود: همچنین، بانک مسکن در سال ۱۴۰۲، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۱۶ هزار و ۹۵۸ جوان پرداخته است.

وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان عزیز بوده است.

دیگر خبرها

  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار